När sommaren kryper in så skaffar man en segelduk

​Nog tusan kan det vara riktigt skönt med skugga när solen börjar gassa på och värmen blir påtaglig vare sig man är inne eller ute. Bäst är det ju dock när man kan vara ute i friska luften under skugga och kan njuta av lukterna, ljudet och känslan av sommar utan att man behöver svettas som en gris. Det är då det passar bra att skaffa sig ett par segeldukar att hänga upp så att man kan sitta ute i till exempel altanen och glassa under sin nya segelduk.

Skönt som tusan men en liten nackdel med vanliga segeldukar är väl att de lätt fångar vinden och börjar fladdra fram och tillbaka som självförtroendet hos en hormonstinn tonåring. Men precis som med tonåringar så är detta är något man helt enkelt får stå ut med såvida man inte skaffar sig något lite dyrare som är anpassat till att skydda mot solen.

Segeldukar är ett skönt solskydd!

För även ifall den fladdrar så gör den ju ändå sitt jobb, fast det kan ju som sagt vara värt att satsa en slant på en segelduk som är mer anpassad för att skydda mot solen men oavsett vilken du skaffar så funkar den ju helt utmärkt från att stekas under solljuset. Så vilken segelduk ska man då köpa? Inte vet jag men det finns ju i dom flesta butiker så det är ju bara att välja och vraka tills man hittar den som man tycker bäst om.

Sen så är det ju lätt att tvätta och ta med sig ifall det nu behövs. Sen så kan man ju alltid ta med sig den på semestern, förutsatt att man åker till ett varmt och soligt land såklart. De är förmodligen inte så användbara i Sibirien liksom såvida man inte kan använda dem för att hålla värmen.​​